Tuesday, July 11, 2017

MARY KAY OIL-FREE EYE MAKE UP REMOVER


Teks : Suehaiza Salam
Foto : Google



OIL-FREE EYE MAKE UP REMOVER
.
TOP RATED Beauty Product!📈📈📈📈
.
🌸Tak perlu nak tonyoh kuat-kuat..boleh hilang hanya dengan sekali dap☝
.
👋Memulihkan oil seed (bintik putih) sekitar kawasan mata
.
👋Water-based dan dapat menegangkan serta melembutkan kulit sekitar mata dan bibir
.
💖OIL-FREE EYE MAKEUP REMOVER💖
.
👉Fasa atas membersihkan solekan mata kalis air, manakala fasa bawah menanggalkan solekan mata tidak kalis air
.
💥Goncang sekata untuk keberkesanan maksimum
.
💟Produk dua fasa yang unik ini mampu menanggalkan mekap kalis air dengan lembut tanpa melelas, menegang atau mengeringkan kulit.

Tuesday, June 20, 2017

KANDUNGAN SPF PADA KULIT MUKA


Teks : Suehaiza Salam
Foto : Google








Petang-petang ni ada perkara nak share dengan semua.
Sue nak tanya awak semua pakai spf tinggi-tinggi pada muka, nak buat apa ?
Mari kita belajar kira-kira :
1 SPF melindungi skin kita selama 20 minit.
Kalau SPF 15 (20minit×15 = 300minit)
So, selama 5 jam jugaklah ia akan protect skin awak.

Kira sendiri kalau kosmetik awak tu ber SPF 60?
Nak pakai terus tak cuci ke macam mana. Ke sambung besoknya?

Kulit muka tidak boleh melebihi SPF 35 kerana kulit di bahagian muka tak sama ketebalannya dengan kulit di badan.
Kalau awak fikir, SPF banyak-banyak tu awak dapat perlindungan ke?
Tak ! Tu acah-acah sahaja.  Produk yang betul-betul bagus tak pernah cecah SPF melampau.  Sampaikan 20 jam perlindungan. Matahari terbit berapa jam sahaja kan.
Lebihan SPF boleh mendorong kepada penyakit albino.. Kalau tak faham awak boleh google.

By doktor Oriental Hospital.
====================================
Lagi-lagi kulit perempuan.  Ianya nipis tidak sama macam kulit orang lelaki.  Jika awak pakai SPF lebih, bukan awak dapat cantik malah ia akan 'burn' kulit awak.
Hati-hati dengan caption "SPF 60.. 70.. 80...150..." utk spf di muka.

Sekian untuk perkongsian hari ini.


Suehaiza Salam
Perunding Kecantikan Mary Kay
010-2288936

Monday, June 19, 2017

HIKMAH PUASA


Teks : Suehaiza Salam


Mendidik para mukmin supaya berperangai luhur dan dapat mengawal nafsu dan keinginan manusia biasa.


Membiasakan diri dan melatih orang yang berpuasa bersabar dan tahan ujian.

Untuk mendidik manusia agar jangan mudah / lekas dipengaruhi oleh benda apa sekalipun walaupun dalam keadaan lapar dan sengsara.

Dari sudut kesihatan pula puasa sangat berguna untuk menjaga dan memperbaiki kesihatan.

Menanamkan rasa kasih sayang sesama manusia, terutama orang miskin dan fakir. Dengan berpuasa kita boleh merasai nasib mereka yang selalu kelaparan kerana tiada makanan.


Selamat berpuasa hari ke 24 semua.
Semoga Allah sentiasa merahmati kamu semua.


Suehaiza Salam
Perunding Kecantikan Mary Kay

suehaiza.salam@gmail.com


Monday, May 8, 2017

PETUA RAHSIA AWET MUDA MENURUT ISLAM


Teks : Suehaiza Salam

6 petua awet muda cara Islam yang terbaik dan mudah.

Semua orang ingin kekal cantik dan sihat. Awet muda bukanlah bertujuan untuk menidakkan fitrah kejadian manusia, peredaran masa yang menampakkan manusia semakin tua, yang telah Allah tentukan buat hambanya. Kita tidak mengubah, tetapi memelihara atau menjaga selain mensyukuri nikmat Allah yang Maha Pencipta.


Petua 1
Sebaik sahaja bangun pagi, sebelum mandi dan gosok gigi amalkan urut wajah dengan air dari bawah dagu ke atas dahi diiringi selawat nabi sebanyak 3 kali. Amalkan urutan ini setiap hari.


Petua 2
Sebaik sahaja bangun dari tidur, sebelum mandi dan gosok gigi, minum air dan biarkan ia di dalam mulut selama 10 saat dan sambil itu selawat 3 kali. Kemudian baru diteguk. Air liur ada enzim yang boleh jadi ubat.


Petua 3
Amalkan memotong kuku atau rambut pada hari-hari yang baik iaitu Isnin, Khamis dan Jumaat. Selain itu, amalkan menanam kuku/rambut yang dipotong atau gugur.


Petua 4
Semasa berdandan pada waktu pagi baca selawat Nabi di kedua-dua tapak tangan dan raupkan muka beserta niat dalam hati supaya diindahkan wajah seperti Nabi Yusuf. Amalkan setiap pagi.


Petua 5
Untuk melihat wajah nampak lebih muda daripada umur kita, amalkan petua ini dengan jujur dan ikhlas. Setiap kali selepas solat subuh bacalah surah Yusuf, kemudian minum air suam sebanyak tiga teguk. Wajah akan kelihatan muda daripada umur sebenar.


Petua 6
Hafalkan ayat 35-38 surah al-Waqiah. Bacalah dalam hati setiap kali mandi untuk curahan pertama, mulakan dari kepala.


Selamat mencuba semua.


Suehaiza Salam
Perunding Kecantikan Mary Kay
010-2288936
suehaiza.salam@gmail.com

Saturday, April 29, 2017

SKIN CARE CLASS - PRODUK MARY KAY


Teks : Suehaiza Salam
Foto : Suehaiza Salam

Assalammualaikum.  Aduh, teruk KPI update blog Sue tahun ini. Terlalu sibuk dengan hal kerja, keluarga sampai terlupa blog dah 'bersarang'.  Minta maaf ye semua.
Doakan saya akan lebih konsisten dan tidak terlupa dengan kewujudan blog ini hehe.

OK apa yang Sue hendak kongsikan hari ini ialah tentang kejayaan Sue mengendalikan tiga Skin Care Class dengan menggunakan produk Mary Kay.

Secara peribadi Sue rasa sangat bangga sebab walau mentor bisnes ini jauh nun di Perak, tapi berkat tidak jemu berhubung dengan beliau melalui whatsapp, alhamdulillah Sue dapat kendalikan Skin Care Class dengan jayanya.

Skin Care Class atau SCC ialah salah satu aktiviti WAJIB bagi seorang Perunding Kecantikan Mary Kay. Dalam kelas ini, Sue berkongsi kebaikan dan manfaat produk-produk kecantikan Mary Kay. Sesiapa yang menyertai kelas ini berpeluang, mendengar tips kecantikan, penjagaan wajah yang betul dan rutin yang perlu dilakukan bagi mendapatkan kulit yang cantik dan sihat. Dan paling seronoknya dalam kelas ini ialah anda berpeluang merasa dan mengalami sendiri keberkesanan produk Mary Kay pada kulit anda.

Dalam SCC ini kita ada tuan rumah atau di panggil 'hostess' di mana beliau ialah orang yang bertanggungjawab mengumpulkan penyertaan, seterusnya membantu Sue membuat persediaan di dalam kelas.

Kelas pertama Sue berlangsung di Petronas, KLCC. Kelas pertama ini, tuan rumahnya ialah Saudari Wanie. Kelas pertama ini disertai oleh 4 orang termasuk saudari Wanie sendiri.
Alhamdulillah walaupun pada mulanya agak gentar dan seram sejuk, tapi SCC berjaya dilaksanakan dan maklumbalas yang Sue terima adalah sangat positif.




Bersama Hostess - Saudari Wanie





SCC yang ke dua berlangsung di Plaza Larkin, Johor. Kali ini meriah sungguh kelas ini sebab 8 orang yang sertai dan kesemuanya ialah staf MARA Johor hehe.






Semua peserta sedang sibuk mengisi borang profil kecantikan

Hostess kelas di Plaza Larkin, Saudari Fazlina


SCC Sue yang ketiga juga berlangsung di Plaza Larkin, cuma kali ini hostess nya ialah Saudari Rahimah. SCC kali ini disertai oleh 8 orang peserta juga.




Bersama sebahagian peserta SCC



Hostess - Saudari Rahimah


Alhamdulillah. Terima kasih pada semua hostess yang telah menganjurkan Skin Care Class dengan jayanya.
Kepada sesiapa yang berminat ingin menjadi hostess atau ingin menyertai Skin Care Class produk Mary Kay secara percuma boleh hubungi Sue. Insya-Allah Sue akan luangkan masa untuk anda.


Suehaiza Salam
Perunding Kecantikan Mary Kay
010-2288936
suehaiza.salam@gmail.com

Saturday, April 1, 2017

1 APRIL 2017


Teks : Suehaiza Salam


Berakhir sudah suku tahun pertama 2017. Alhamdulillah, kita masih diberikan lagi peluang untuk hidup dan mencipta keajaiban dalam tahun ini.
Kenapa Sue kata macam itu? Sebab ada banyak lagi perkara yang Sue nak raih tahun ini dan untuk tahun-tahun seterusnya, jika masih diberi peluang.

Hidup ini sebenarnya singkat. Oleh itu cubalah, buatlah dan raihlah apa sahaja yang kita inginkan.

Selamat berusaha dan Selamat Maju Jaya pada semua.
Semoga segala usaha kita mendapat keredhaan NYA. Insya-Allah.




Suehaiza Salam
Perunding Kecantikan Mary Kay
suehaiza.salam@gmail.com

Wednesday, March 15, 2017